Türkiye’nin arzu edilen refah düzeyine erişmesine yönelik olarak hazırlanan ve “Ulusal Teknoloji Öngörü Projesi” adıyla bilinen Vizyon 2023 projesi doğrultusunda, geri dönüşüm, atık yönetimi ve çevre teknolojileri sektörüyle ilgili ulusal yatırımlar tüm hızıyla devam ediyor. Proje kapsamında hem kamu hem de özel sektör kuruluşlarının; çevreye duyarlı, temiz üretim teknolojilerini kullanmak, atıkların değerlendirilmesini sağlayacak teknolojilere sahip olmak, kaynakların sürdürülebilir kullanımına yönelik teknolojileri geliştirebilmek, yeni kurulacak sistemleri mutlaka sürdürülebilir verimlilik modeline göre temiz teknolojilere dayalı şekilde tasarlamak ve kurmak gibi yükümlülükleri bulunuyor.
Londra merkezli Tarsus Group iştiraki olan İstanbul Fuar Hizmetleri A.Ş. (İFO) tarafından T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın katkılarıyla 2005 yılından bu yana her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen REW İstanbul 14. Uluslararası Geri Dönüşüm, Çevre Teknolojileri ve Atık Yönetimi Fuarı, 15-17 Şubat 2018’de 14. kez kapılarını açıyor. Başta Türkiye olmak üzere bölge ülkelerinin bu alanda yaptığı yatırımlarla milyarlarca dolarlık bir pazar halini alan sektör, yine REW İstanbul’da bir araya geliyor. TÜYAP Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan organizasyon özellikle KOBİ’ler, ağır sanayi kuruluşları, atık yönetimi konusunda sorumluluğu bulunan belediyeler, Organize Sanayi Bölgesi yönetimleri, çevre teknolojileri konusunda makine ve ekipman ürüten firmalar ile bu alanda iş kurmayı planlayan yatırımcılar için önem taşıyor. “Katı Atık, Atıksu, Atık Gaz ve Yeşil Enerji” alanlarında 2018’nin en yeni ürün, teknoloji ve uygulamalarına ev sahipliği yapacak REW İstanbul’a, 20 ülkeden 170 firmanın katılımı beklenirken, bu sene yurt içi ve yurt dışından 13 bin karar verici profesyonelin fuarı ziyaret etmesi hedefleniyor.
Bu yıl 20 bin metrekarelik alanda gerçekleştirilecek olan REW İstanbul, atık toplama ve taşıma araçlarından ayırma, arıtma ve presleme makinelerine, geri dönüşüm sistemlerinden geri kazanım tesis ve ürünlerine, yenilebilir enerji teknolojilerinden kentsel çevre temizlik araç-gereçlerine kadar onlarca farklı kategoride yeniliklerin buluşma adresi olacak. Fuar, özellikle atıksu ve katı atıkların geri kazanımı, atıktan enerji üretimi ile hammadde ve enerji tasarrufu gibi döngüsel ekonomiye imkan veren tüm sistemleri bir arada sunacak olmasından ötürü de sektör firmaları açısından üretim maliyetlerine katma değer yaratacak önemli bir etkinlik olarak kabul ediliyor.
Çevresel atıkları kazanca çeviren, yaşanabilir çevrenin geleceğini bugünden şekillendiren teknolojilerin buluşma noktası REW İSTANBUL
Milyarlarca dolarlık büyük bir pazara sahip sektöre yatırım planlayan karar vericiler, Şubat 2018’de düzenlenecek olan REW İstanbul’da bir araya geliyor. Geride kalan birbirinden başarılı 14 yılın verdiği deneyimle, çevre teknolojileri yatırımlarına ışık tutan REW İstanbul, bu alanda makine ve ekipman üreten firmaları, çevre ile ilgili yatırım yapması gereken kamu ve özel sektör temsilcileriyle buluşturması açısından büyük önem taşıyor. Bununla birlikte REW İstanbul, Balkanlar, BDT Ülkeleri, Ortadoğu ve Kuzey Afrika’dan gelen profesyonellere ürünlerini tanıtmak, yeni müşteriler kazanmak ve mevcut müşterilerle ilişkileri geliştirmek için de global bir fırsat olmaya devam ediyor.
REW İstanbul 2018’de katılımcı olarak yer almak isteyen firmalar ve organizasyonu takip etmeyi planlayan profesyonel ziyaretçiler, detaylı bilgi için “www.rewistanbul.com” adresini ziyaret edebilirler.