A-2 Tipi Mühendislik Akustiği Sertifika Programı: A-2 Tipi Mühendislik Akustiği sayesinde insan ve doğal hayatın kalitesini artırmak, bölgenin gelişimine katkı sağlayıp, çevreye karşı duyarlılığı artırmayı amaçlamaktadır. Bu sebep ile çevre gürültüsüne ilişkin şikayetlerin değerlendirilmesi, ölçümü, denetimi ve izlenmesine ilişkin A Tipi Mühendislik Akustiği Sertifika eğitimi verilmektedir.
Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği’nin uygulanmasından sorumlu kurum ve kuruluşlardan saha ölçüm çalışmalarını yürüten, denetim, şikayetlerin değerlendirilmesi ve izin/onay kapsamında raporları inceleyip değerlendirilmesinde çalışacak üniversitelerin 4 yıllık fakültelerinden mezun, bu programa %75 devam sağlamış ve bu program kapsamında yapılacak sınavdan 60 puan almış olması gerekmektedir. 60 puan ve üzeri almış olanlar bu sertifika programı için getirilen uzmanlık koşulunu sağlamış ve sertifikalandırılmış olarak değerlendirilecektir. Bahse konu barajı aşamayanlar daha sonra eğitim programı açan kurumun yapacağı sınavlara belirleyeceği (sınav ücreti) koşulu sağlayarak katılım sağlayabilecektir. Eğitime ayrıca Üniversitelerin 4 yıllık programlarının mühendislik, mimarlık ve fen fakültelerinden mezun olan kişiler başvurabilirler.
Eğitim Ücreti: ÇMO Üyeleri: 600 TL / Diğer: 700 TL (Eğitime katılım sağlayacakların, 27 Ağustos 2020 tarihine kadar ön kayıt yaptırmak için eğitim bedelinin %30’unu aşağıda belirtilen hesap numarasına yatırmaları gerekmektedir. Ön kayıt ücretini yatıracakların, şubeyi arayarak kontenjan bilgisi aldıktan sonra ücretlerini yatırmaları rica olunur. Katılımın, katılımcı tarafından iptal edilmesi durumunda ödenen ön kayıt bedeli iade edilmeyecektir. Eğitimin Şube tarafından iptal edilmesi durumunda katılımcıya ücret iadesi yapılacaktır.)
Hesap Numarası: Türkiye İş Bankası Meşrutiyet Şubesi 4213- 744819 (IBAN: TR870006400000142130744819)
A-2 Tipi Mühendislik Akustiği Sertifika Programı İçeriği
- Akustik İle İlgili Genel Bilgiler
- Gürültünün İnsan Sağlığına Etkileri
- Çevresel Titreşim
- Gürültü Kontrol İlkeleri
- Çevresel Gürültünün Tarifi
- Gürültü Ölçümleri
- Ses Basınç Ölçerler, Aksesuarlar ve Kullanımları: Lineer, Pik Ve Ortalama Değerler, Eşdeğer Gürültü Düzeyi Ölçümü, Kayıt Depolama
- TS 9315 ISO 1996-1 ve TS ISO 1996-2 Standartlarına Göre Ölçüm Cihazının Sahip Olması Gereken Teknik Özellikler ve Ölçülecek Parametreler
- Çevresel Gürültünün Tarifi, Ölçülmesi ve Değerlendirilmesi
- TS 9315 ISO 1996-1 ve TS ISO 1996-2 Standartlarına Göre Referans Zaman Aralığı ve Ölçüm Süresi
- Açık Alanda Ölçün Esasları (Gürültü Kaynağı Tespiti, Ölçüm Yeri, Ölçüm Noktalarının Sayısı, Mikrofon Konumu vs.)
- Yapı İçinde ve Dışında Ölçüm Esasları (Gürültü Kaynağı Tespiti, Ölçüm Yeri, Ölçüm Noktalarının Sayısı, Mikrofon Konumu vs.)
- Ölçüm Sırasında Meteorolojik Şartların Tespiti
- Ölçümlerin Doğrulanması
- Ölçümlerin Ölçüm Tutanağına Aktarılması Kaydedilecek Bilgiler ve Veriler
- Cihaz Kalibrasyonu Uygulamaları Kalibratörler ve Kullanımı
- Gürültü Ölçümleri Uygulamaları ve Örnekler
- Sertifika Yeterlilik Sınavı
Katılımcı Sayısı: 12 Kişi (Maksimum)
Ücrete Dahil Olanlar: Başarı Sertifikası, Eğitim Notları ve İkramlar
Eğitim Verileceği Yer: TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Ankara Şubesi Eğitim Salonu (Hatay 2 Sokak No:24/16 Kızılay Çankaya-ANKARA)
Eğitimin Verileceği Tarih ve Saat: 4-5-6-7 Eylül 2020 / 10:00 – 17:00
Eğitmen Bilgileri: Yrd. Doç. Dr. Serhat DURMAZ, Gökhan ÖZTÜRK (Çevre Mühendisi )
Kayıt İçin İletişim Bilgileri:
Ön Kayıt Son Gün: 27 Ağustos 2020
E-Posta: deniz@cmo.org.tr, cmoankara@cmo.org.tr
Telefon: 0(312) 419 80 76
Faks: 0(312) 419 80 74